Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

''ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ''



                                 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ        



             Μιας και έφυγε ένα άγχος μετά την αγχωτική πρόκριση της αγαπημένης μας ομάδας,της Άρσεναλ φυσικά,και μετά την ιστορική πρόκριση του μεγάλου Ερνέστο Βαλβέρδε μπορούμε να εκφραστούμε πλέον καλύτερα.Όπως γίνεται αντιληπτό το στέκι της νεολαίας το καλοκαίρι γίνεται το Ηλιοστάσιο.Για αυτό και τα πολλά παράπονα για την έλλειψη φωτισμού στο Μπούρτζι,που αποτελεί στολίδι μαζί με άλλα της πλούσιας κληρονομιάς των Ενετών.
            Ωστόσο κάτι που παρατηρώ καιρό τώρα είναι ότι η βόλτα μας σταματάει στην παιδική χαρά,όπως των περισσοτέρων άλλωστε,που πλέον και αυτή κρίθηκε ακατάλληλη όπως και η πλειοψηφία τους.Αφού μετά επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι και φοβάσαι μην τυχόν και πεταχτεί κανένας που θα σου ζητήσει λεφτά για να πάει με το λεωφορείο στο Αργος,η γνωστή πλέον ατάκα των χρηστών.Αλήθεια,και εδώ καταγράφεται ο προβληματισμός των περισσοτέρων μας,δεν θα μπορούσε ο δρόμος να φωτιστεί?Αφού οι εγκαταστάσεις υπάρχουν!Μετά την αναβάθμιση της Αρβανιτιάς,θα ήταν πάρα πολύ ωραίο και ρομαντικό παράλληλα  για τα ζευγαράκια της πόλης ρε αδερφε,αλλά και για την ίδια την πόλη,που ως ένα μεγάλο βαθμό θα σύμβαλλε στην αναβάθμιση της,καθώς όταν κάθεσαι στο Blublanc αυτό που αντικρίζεις είναι μια μαυρίλα.Ωστόσο αυτό το απέραντο μαύρο μπορείς να το διακρίνεις όχι μόνο όταν κάθεσαι εκεί αλλά και στα πεζούλια στον Φάρο.Είναι σαν ο δρόμος να σταματάει εκεί.









         Μια μαυρίλα που χτυπάει άσχημα στο μάτι.Και επιπλέον θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα τόσο με το να επισκεφτείς την παραλία πιο γρήγορα όσο και με το να κάτσεις στα παγκάκια κοιτάζοντας την θάλασσα.Πολλοί θα πουν πως εκεί θα συχνάζουν,όχι και οι καλύτεροι άνθρωποι,αλλά και αυτό πάλι είναι σχετικό και υποκειμενικό.Είμαι σίγουρος πως αυτή η βόλτα αν είναι το πρωί λατρεμένη για πολλούς το βράδυ θα είναι λατρεμένη για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων και των τουριστών ταυτόχρονα.Γιατί για πολλούς είναι η ωραιότερη βόλτα.
         Επίσης,κάτι τελευταίο,το ρολόι δεν θα μπορούσε να φωτιστεί και να κουρδιστεί χτυπώντας στο ακριβώς και στο μισό της ωρας?Δεν θα ήταν επιβλητικό να περνάς και να το βλέπεις από την πλατεία Συντάγματος?Η εικόνα του την ημέρα και το βράδυ!Βασικά το βράδυ ψάχνεις να το βρεις...

       








2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ αλλά δεν θα ήθελα ούτε ως μόνιμος κάτοικος ούτε ως επισκέπτης, ένα ρολόι να με ξυπνάει κάθε μισή και ολόκληρη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι λυσεις πρεπει να αφορουν το συνολο και οχι το ατομικο συμφερον...και για αυτο δεν παμε μπροστα γτ ο καθενας κοιταει το προσωπικο του συμφερον!!!καλιστα αυτο μπορει να ειπωθει και για την καμπανα της εκκλησιας της κυριακης που ξυπνα αρκετους!!!αυτα και αλλα πολλα....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή