Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

OXI ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ!!!


                                           ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


         Είναι αδιαμφισβήτητο πως οι μέρες που περνάμε είναι ιστορικές.Οι μέρες αυτές θα μείνουν στην ιστορία,ωστόσο την ιστορία είναι καλύτερα να την διαβάζεις παρά να την βιώνεις.Μακάρι σε λίγα χρόνια να μην διαβάσουμε ένα διχασμό ανάμεσα στους Έλληνες.
       
     
        Είναι σίγουρο πως οι περισσότερες κυβερνήσεις υπόσχονται και τάσσουν πολλά για ανεγερθούν στην εξουσία.Aυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.Η καρέκλα της εξουσίας γλυκαίνει τον καθένα.Τις τελευταίες ώρες οι απόψεις γύρω από το δημοψήφισμα της Κυριακής κυριαρχούν παντού.ΝΑΙ ή ΟΧΙ;Και τα δύο όπως ήρθαν τα πράγματα,είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

       Εμείς δεν θα πούμε σε κανέναν τι θα ψηφίσει και δεν θα πούμε ούτε την γνώμη μας για το συγκεκριμένο θέμα.Θεωρούμε πως ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά και από το δικό του συμφέρον.Είναι προφανές πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.Ο ελληνικός λαός έχει διχαστεί.Εμείς αυτό που λέμε από εδώ είναι ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ.

       ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ γιατί την επόμενη μέρα αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν  θετικά για την χώρα μας,εμείς θα είμαστε παρόντες και θα πρέπει να την σηκώσουμε ξανά στα πόδια της.Εσύ ο 18άρης και ο 25άρης που πλέον θα πρέπει να παλέψεις για να τα βγάλεις πέρα και να βοηθήσεις την χώρα μας να ανεγερθεί ξανά εκεί όπου της αρμόζει.Γιατί εμείς είμαστε το αύριο σε ένα μαύρο μέλλον που καλούμαστε να ξαναφτιάξουμε.Ήρθαμε σε ένα κόσμο αρκετά δύσκολο τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο,δίχως να είμαστε υπεύθυνοι για όλα  αυτά  και καλούμαστε τώρα,να αρχίσουμε πάλι από την αρχή,με τις δυσκολίες και τα χαστούκια που θα φάμε για να σταθούμε στα πόδια μας.Μόνο μια λύση υπάρχει για να τα καταφέρουμε.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,Να διαψεύσουμε τους πάντες που θέλουν να μας δουν να τρωγόμαστε.Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους.Σίγουρα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας αλλά σίγουρα θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε σε ακρότητες και υπερβολές,που το μόνο που έχουν να δημιουργήσουν,είναι ένα τεράστιο χάσμα που είναι ανησυχητικό για την επόμενη μέρα.Μια επόμενη μέρα που θα μας βρει όλους εδώ,στην Ελλάδα.


          Η οριακή επικράτηση του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ όπως βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις,δείχνει εθνικό διχασμό.Άνθρωποι όπως βλέπουμε προσπαθούν να εκφράσουν την άποψη τους και αμέσως πέφτουν θύματα bulling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,ή ακόμα στιγματίζονται για την επόμενη μέρα.Αυτό θέλουμε;Εμείς θα μείνουμε σε αυτήν την χώρα,το ξαναλέω.Κανένας υπουργός,κανένα πρόσωπο της τωρινής κατάστασης δεν θα είναι παρών.Και αν υπάρξουν,αυτοί θα είναι λίγοι.Ας ρίξουμε όλοι τους τόνους.Οφείλουμε ΟΛΟΙ να μείνουμε ψύχραιμοι μπροστά σε όλα αυτά που ακούμε από παντού,το οφείλουμε για τα αδέρφια μας,για τα παιδιά μας,για να μην καταλήξουμε αμάσητη τροφή σε αυτούς που θέλουν να μας διχάσουν για να κάνουν πιο εύκολα την δουλειά τους.Ίσως ένας σημαντικός λόγος που δεν θα έπρεπε να γίνει το δημοψήφισμα θα ήταν όλα τα παραπάνω.
     
       Αν δεν επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές, ο διχασμός θα γίνει η πληγή την οποία θα γλύφουμε επί χρόνια χωρίς να κλείνει. Όλα αυτά, ένα αιώνα μετά τον μεγάλο Εθνικό Διχασμό και τα δεινά που επέφερε. Ίσως γιατί δεν διδασκόμαστε…
                                 
                           
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου